logo

PRIVATAN STAN

  • 01. PRIVATAN STAN 2015 - PRE - ulaz
  • 02. PRIVATAN STAN 2015 - PRE - ulazni hodnik
  • 05. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - ulazni hol
  • 03. PRIVATAN STAN 2015 - PRE - kuhinja
  • 06. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - kuhinja
  • 07. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - kuhinjski elementi
  • 08. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - kuhinjska radna ploca
  • 09. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - kuhinjski namestaj
  • 10. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - detalji aspiratora
  • 11. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - staklena obrada bocnih zidova kuhinje
  • 12. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - detalji upadajuce sudopere
  • 13. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - kuhinja i trepezarija
  • 14. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - kuhinja i trpezarija
  • 04. PRIVATAN STAN 2015 - PRE - dnevna soba
  • 19. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - dnevna soba
  • 15. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - platno u dnevnoj sobi
  • 16. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - platno u dnevnoj sobi
  • 17. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - detalji platna u dnevnoj sobi
  • 18. PRIVATAN STAN 2015 - POSLE - dnevna soba sa TV zidom
Enterijer ovog privatnog stana rađen je u stambenom objektu novijeg datuma. Investitori su za cilj imali da renoviraju ulazni hodnik, trpezariju i dnevni boravak, te su građevinske intervencije u stanu mahom bile u službi estetike novoprojektovanog stanja i funkcije pojedinih elemenata. U skladu sa tim, rađena je reparacija postojećih elektro instalacija i zamena novim i renoviranje parketa. U ulaznom hodniku nalazi se nov plakar sa cipelarnikom, i velikim ogledalom. Nova plafonska rasveta doprinela je kompletnom utisku. Kuhinja je prostorno ostala na istim pozicijama, dok je trpezarija nešto izmeštena kako bi se ostvarila sto bolja komunikacija u celom prostoru. Kuhinja je tako dvostrana, urađena u univeru u drvo dekoru i belom sjaju, a posebno je interesantna compact ploča svega 10mm debljine, koja čini prostor modernim. Stakleni paneli postavljeni su na zidove između gornjih i donjih elemenata, kako na frontalne, tako i na bočne zidove. Sa velikom preciznošću izvedeni su detalji prekidača i staklenih obloga, i ukrajanje istih. Postojeća bela tehnika je iskorišćena, čto je bio izazov kako u funkcionalnom, tako i u estetskom smislu. Investitori su imali zahtev za rečenje video platna koji se nalazio u dnevnom boravku. Takođe, jedan od zahteva je bio ukidanje centralne rasvete koja je zatečena u postojećem stanju objekta. Gipsarskim radovima zadovoljena su oba zahteva. Naime, TV zid urađen je u gipsu tako da pored samog TV-a i komode, sadrži i prostor predviđen za ozvučenje, ali i video platno, koje je skriveno u plafonu. Takođe, u istom elementu u gipsu nalazi se i deo skrivene rasvete dnevnog boravka. Posebno je interesantna molerska tehnika u kojoj je urađen TV zid, a to je imitacija betona. Po obodima prostorije, takođe u gipsu, urađeni su skrivači, u koje je smeštena led rasveta. Podovi su, kao što je pomenuto zadržani, međutim izvršena je reparacija istih. Tretirani su mat lakom, a prethodno su bajcovani, kako bi se promenila nijansa postojećeg parketa i dobila nešto svetlija.

Ostali projekti