logo

PRIVATAN STAN A BLOK – U IZVOĐENJU

  • 01. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - rusenje kuhinjskog pregradnog zida
  • 02. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - potkonstrukcija za drvene panele
  • 03. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - gipsarski radovi
  • 04. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - gipsarski radovi
  • 05. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - oblaganje zidova
  • 06. PRIVATE APARTMENT 2015 - IN THE MAKING - razvodna tabla skrivena iza gipsane revizije
  • 07. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - gipsarski radovi u kupatilu - pregradni zid
  • 08. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - pregradni zid u kupatilu sa nisama
  • 09. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - pregradni zid u kupatilu sa nisama, zavrsen
  • 10. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - trpezarijski sto u masivu, spreman za uljenje
  • 11. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - klub sto u masivu, spreman za uljenje
  • 12. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - klub sto u masivu, nauljen i spreman za isporuku
  • 13. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - detalji
  • 14. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - zavrseni paneli u masivu
  • 15. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - kuhinja u toku radova
  • 16. PRIVATAN STAN 2015 - U IZVODJENJU - spavaca soba u toku radova
Radovi na izvođenju ovog enterijera prema izrađenom projektu otpočeli su gotovo odmah nakon što je zgrada u kojoj se nalazi zavrsena. Radi se o novom kompleksu, A bloku na Novom Beogradu. Investitor je bio raspoložen da u enterijeru izmeni pozicije koje su po projektu objekta već izvedene. Pregradni zid sa šankom u kuhinji je srušen, a pločice na podu i zidovima takođe demontirane i kasnije u podu zamenjene parketom. U nekim od zidova pravljene su niše, kako bi bilo omogućeno funkcionisanje brojnih elemenata na različitim pozicijama (otvaranje frižidera, smeštanje televizora…). Građevinski radovi izvodili su se i u kupatilu, gde je sušač izmešten na susedan zid. Gipsarski radovi su bili obimni, i to na različitim pozicijama. U kupatilu je izveden parapet sa nišama prema kadi, kako bi bojler i veš mašina bilinskriveni iza staklenog paravana. U ulaznom hodniku vršene su korekcije u gipsu na zidu sa ulaznim vratima, kako je kutija od plastike zamenjena revizijom iza koje se nalazi razvodna tabla. Obzirom da je deo stana u kom se odvijaju dnevne aktivnosti jedinstven i otvoren prostor, intervencijama u plafonu urađeno je zoniranje. Prostor između kuhinjskih elemenata i dnevnog boravka razdvojen je parapetom od gipsa, sa nišom u dnevnoj sobi u koju je smeštena vinarija. Kada su gipsarski radovi u pitanju, posebno je interesantan kamin u dnevnom boravku, u kojem se nalazi TV. U spavaćoj sobi, osim skrivača, urađene su i police u niši koja je zatečena u stanu. Osim trpezarijskih stolica i ugaone garniture, sav nameštaj u stanu radjen je ručno i po meri. Stan je upravo zato interesantan i poseban, jer je rađen mahom u masivu, a preciznost i detalji nisu izostali. Detalj spoja drvenih panela na plafonu je veoma precizno urađen, obzirom da je cilj bio da se na taj način ostvari kontinuitet u prostoru. Kuhinjski frontovi takođe su od punog drveta, koji su pre tretiranja uljem i premazima, obrađeni na CNC mašini. Ideja je bila da se napravi pattern, tako da sva četiri fronta kako na gornjim, tako i na donjim elementima odaju utisak jedne celine, bez prekida. Radna ploča je od veoma specifičnog i savremenog materijala, koji pored svoje estetike ima i zadivljujuće karakteristike. Frižider, koji je originalno bio u inoxu, nošen je na farbanje, kako bi se uklopio u ostatak nameštaja kuhinje. Ogledalo, koje se nalazi na zidu između elemenata, po koloritu se uklapa u tonove celog stana obzirom da je braon, i vizuelno daje osećaj većeg kuhinjskog i trpezarijskog prostora. Smeštajni kapacitet u stanu je znatno uvećan, obzirom da se ispod kreveta nalaze po 2 fioke sa svake strane, i sanduk povoljan za odlaganje kabastijih stvari. Takođe postoje i dva plakara, jedan u hodniku, sa frontovima urađenim u ogledalu, a drugi u spavaćoj sobi sa frontovima od stopsol braon stakla. Rasveta u enterijeru je mahom postavljena u skrivače od gipsa, i na svega nekoliko pozicija možemo videti diskretna rasvetna tela kao detalj. Uprkos ovakvom rešenju, prostor je i više nego dovoljno osvetljen.

Ostali projekti