logo

PRIVATAN STAN

  • 01. PRIVATAN STAN 2015 - dnevna soba
  • 02. PRIVATAN STAN 2015 2015 - TV zid dnevne sobe i trpezarija
  • 03. PRIVATAN STAN 2015 - plakar
  • 04. PRIVATAN STAN 2015 - rucno pravljeni klub sto po meri
  • 05. PRIVATAN STAN 2015 - dnevna soba
  • 06. PRIVATAN STAN 2015 - dnevna soba i TV soba
  • 07. PRIVATAN STAN 2015 - refleksija plakara
  • 08. PRIVATAN STAN 2015 - unutrasnjos plakara
  • 09. PRIVATAN STAN 2015 - plafon sa rasvetom dnevne sobe
  • 10. PRIVATAN STAN 2015 - kuhinja
  • 11. PRIVATAN STAN 2015 - kuhinjska radna ploca i detalj upadajuce sudopere
  • 12. PRIVATAN STAN 2015 - detalj trpezarijskog stola i kuhinja
  • 13. PRIVATAN STAN 2015 - mehanizmi kuhinjskih elemenata
  • 14. PRIVATAN STAN 2015 - kuhinjski elementi
  • 15. PRIVATAN STAN 2015 - rasveta u kuhinji
  • 16. PRIVATAN STAN 2015 - kuhinjski namestaj sa kuhinjskim aparatima(2)
  • 16. PRIVATAN STAN 2015 - kuhinjski namestaj sa kuhinjskim aparatima
  • 18. PRIVATAN STAN 2015 - kuhinja
  • 19. PRIVATAN STAN 2015 - detalji
Enterijer je rađen za porodičan stan u tek izgrađenom stambenom objektu u Golf naselju, na Banovom brdu. Sam stan ima približno 80m², i kupljen je za petočlanu porodicu. Iako postoje 3 spavaće sobe, njihova veličina je nedovoljna za smeštanje svih elemenata koje dečija soba treba da sadrži. Tim povodom, vršene su intervencije u velikom dnevnom boravku kao i kuhinji kako bi se maksimalno iskoristili njihovi volumeni za smeštaj elemenata za koje u ostalim prostorijama nema mesta. Izmeštanjem kuhinje postignuta je veća trpezarija, koja u originalnom projektu samog stana nije imala kapacitet za više od četiri osobe. U novoprojektovanom stanju, predviđen je prostor za dve pozicije trpezarijskog stola, koje omogućavaju sedenje i do 10 osoba. Maksimalan kapacitet celokupnog prostora postignut je tako što je kuhinja organizovana dvostrano, gde je zid kuhinje sa strane dnevnog boravka iskorišten za smeštanje TV-a, komode i biblioteke. Kuhinjski elementi rađeni su od univera u drvo dekoru i belom sjaju, sa radnom compact pločom. Prednost ovog materijala jeste u tome što omogućava ugradnju sudopere ispod radne površine. Stakleni panel u beloj boji postavljen je na zid iznad radne površine. Gipsani zid na kom se nalazi televizor sa pripadajućom komodom i integrisanom bibliotekom je obložen crnim staklom. Isti tip obloge iskorišćen je za klizna vrata plakara koji je u dužini od 5m postavljen celom dužinom zida koji se od ulaza prostire kroz trpezariju i dnevni boravak. Ovaj plakar integrisan je u dnevni boravak tako da ne opterećuje prostor, a da opet nadomesti nedostatak smeštajnih kapaciteta u sobama. Zahvaljujući crnom staklu ne odudara od ostatka prostora kada je materijalizacija u pitanju, a refleksija ovih velikih površina vizuelno uvećava sam prostor. Obzirom da su rađeni gipsarski radovi, ne samo za kuhinjski zid, već i u plafonu, bilo je neophodno ponoviti molerske radove. U plafonske skrivače postavljena je led rasveta. Kako je kuhinja izmeštena u odnosu na poziciju postojećeg stanja, podne i zidne pločice su uklonjene, te je na mestu istih postavljen parket sa završnom obradom, kako bi se uklopio u postojeći ton poda.

Ostali projekti