logo

Ekološke boje za zidove

ekološke boje, novacolor

Ne možemo a da ne primetimo da sve više brendova vodi računa o životnoj sredini. Sve je više njih koji istražuju i pronalaze rešenja za zdraviju okolinu i proizvode koji će izgledom oplemeniti ali ne i narušiti zdravlje našeg prostora. Kako smo priču započeli podovima, sada je nastavljamo sa zidovima, jer oni i zauzimaju najveći prostor u našim domovima, kancelarijama, ugostiteljskim objektima i slično. Sada ćemo se osvrnuti na kvalitetne ekološke boje sa vrhunskim dizajniranim izgledom.

Kao firma koja se već 10 godina bavi opremnjem celokupnog enterijera imali smo prilike da se susretnemo sa različitim brendovima kada je boja za zidove u pitanju. Kada smo se upoznali sa italijanskim brendom Novacolor, oduševili smo se kvalitetom, dizajnom i pristupom same firme. Nećemo dužiti o njihovoj firmi već o njihovim ekološkim bojama i o uticaju boja na zdravlje čoveka koji tu boravi. I naš cilj, kao firme, jeste da u razgovorima sa našim investitorima skrenemo pažnju za njihovu dobrobit, jer mi ne završavamo samo posao, mi Vam stvaramo kvalitetan dom kakav sanjate.

Hakwood drveni podovi

Loš izbor boje za zidove može imati posledice na vaš svakodnevni život, a da vi to i ne primetite. Hemikalije koje se nalaze u boji mogu naškoditi tokom samog nanošenja, ali i u danima nakon toga. U bojama se nalaze rastvarači i organski sastojci koji lako isparavaju. Glavobolja, vrtoglavica, problemi sa očima, alergijske reakcije ili astma i druge zdravstvene tegobe mogu se javiti kao posledica isparavanja toksičnih materija iz boje.

ekološke boje,novavolor,

 

Iz navedenih razloga napominjemo važnost ekoloških boja u vašem domu, naročito u prostorijama gde se spava, zato vodite računa o tome šta piše na deklaracijama i da li su one VOC free? A šta to zapravo znači!? VOC (Volatile Organic Compaund) tj lako ispariva organska jedinjenja: odlikuje ih visoka isparivost već na sobnoj temperaturi, što kao rezultat daje veliki broj molekula koji ispari ili sublimira u okolinu. Neka VOC jedinjenja su štetna po ljudsko zdravlje i mogu dovesti do alergijskih ili respiratornih reakcija, a glavni izvor veštačkog VOC-a su boje i premazi.

“ Loš izbor boje za zidove može imati posledice na vaš svakodnevni život, a da vi to i ne primetite“

ekološke boje. novacolor

Novacolor je izuzetno osetljiv na pitanja životne sredine. Kao rezultat toga kompanija je  postigla značajan napredak poslednjih godina smanjujući upotrebu toksičnih supstanci i rastvarača u svojim proizvodima. Novacolor porizvodi i distribuira inovativne materijale širom sveta, sa veoma niskim oslobađanjem VOC-a. Pored toga kompanija je strateški posvećena analizi LCA (procena životnog ciklusa) svih proizvoda. LCA ispituje ceo životni ciklus proizvoda i njegov uticaj na životnu sredinu.

„Stoga je prava revolucija u svetu boja koja će promeniti ne samo navike potrošača, već i celo tržište, pružajući svima dodatnu šansu da stvarno i opipljivo doprinesu zaštiti sveta i blagostanju njegovih stanovnika.“

Oni odgovaraju na izazove ekologije i održivosti sa proizvodima Africa, Calce Cruda, Puro i Patina Minerale, koji osetljivo smanjuju formaldehid u okolnom vazduhu. Novacolor nudi svojim klijentima održive boje, istovremeno zadržavajući iste standarde kvaliteta kao i uvek!

Stoga je prava revolucija u svetu boja koja će promeniti ne samo navike potrošača, već i celo tržište, pružajući svima dodatnu šansu da stvarno i opipljivo doprinesu zaštiti sveta i blagostanju njegovih stanovnika. Novacolor dekorativne teksture čine okruženje jedinstvenim i elegantnim dok istovremeno poboljšavaju naše životne standarde.

ekološke boje, novacolor

Mala stvar koju danas uradimo za svoj prostor već će nam sutra doneti benefita. Tako malo je potrebno da naši domovi budu zdravi, a tako lepi. Danas, zdravo je dostupno i pristupačno, a istovremeno je i dizajnirano i može se uklopiti u svaki enterijer. Pronađite onu boju koja odgovara vašem stilu i već sada oplemenite svoj prostor elegancijom i napravite od njega zdrav prostor za život.