logo

3 stvari koje oduzimaju najviše vremena tokom adaptacije

adaptacije, freeform

Dobro je poznato da adpatacije zahtevaju puno vremena. Bilo da se sami upuštate u renoviranje ili da angažujete tim stručnjaka, potrebno je dosta vremena kako bi se sve izvelo kako treba. Nebitno da li je u pitanju adaptacija jedne prostorije ili kompletnog stana/kancelarije/poslovnog prostora, postoje određene faze koje zahtevaju posebnu proceduru i traju dodređeni period.

*Ukoliko vas zanima više o problemima u adaptacijama i opremanjima enterijera, možete porčitati u jednom od naših prethodnih tekstova.

Nameštaj po meri

Ispunjenje svakog sna je kada u svom prostoru možete sebi omogućiti nameštaj po meri. Na taj način možete lakše prostor učiniti funkcionalnim i po svojim potrebama. Nameštaj koji se radi po merama sem što se razlikuje po ceni od serijskog zahteva i duži vremenski period izrade. Zato je jako bitno da pre izrade imate definisano sve do najsitnijeg detalja što podrazumeva odabir materijala, način otvaranja , da li želite osvetljenje i nešto slično. Dok se u prostoru završavaju građevinski radovi pravo je vreme da definišete sve sitnice kako bi se pre izrade još jednom uzele meri i krenulo u izradu. Pogotovu ukoliko imate neke specifične želje i poseban materijal koji biste želeli, rokovi za izradu nameštaja su još i duži. Iako ovakav nameštaj iziskuje više vremena i više se nego isplati sačekati ih!

adaptacije, nameštaj po meri

Prozori i vrata izrađeni po narudžbini

Često vidimo da vlasnici kuća žele zameniti svoje stare prozore novijim, energetski efikasnijim modelima.  Pomaže da izolujete vašu kuću i omogućite da funkcioniše efikasnije. Međutim, naručivanje zamenskih prozora koji se uklapaju u postojeće otvore mogu ponekad značiti porudžbine prozora specifičnih veličina. Slično je kao i sa nameštajem po meri koji smo malo čas pojasnili. Ponekada je ovo izbor investitora kako ne bi morali da dodatno povećavaju otvor za prozor i time imali dodatnih radova u kući. Međutim za neke instalacije određenih kliznih vrata,  potrebno je imati strpljenja kako bi i ležište i vrata bili adekvtnih dimenzija i ispunjavali svoju namenu. Opet ćete se složiti da su ovakve stvari vredne čekanja!

adaptacije, prozori i vrata po meri

Specijalni predmeti

Ovde smo naveli predmete kao opšti pojam jer oni mogu predstavljati bilo koju stavku koju je potrebno posebno naručivati ili po meri praviti da bi se uklopilo uz vaš projekat. Bilo je slučajeva da je tražen određeni material za izvedbu podova, ili radnu površinu u kuhinjii za šta je trebalo vremena da se poruči i izradi. To mogu biti u pitanju i neka specijalna ogledala ili posebne drške.  Ono što možete  očekivati jeste da vas projektanska firma zamoli da se sa radovima krene malo kasnije nego planirano kako bi imali vremena da  sav specifičan material poruče da ne bi došlo do prekida u radovima. Stvarno, sve što je napravljeno po meri zahteva pažljivo raspoređivanje vremena kako bi se osiguralo da  se adaptacija izvede u roku, a ne  da bude prepreka koja potpuno zaustavlja projekat. Bez obzira na sve, krajnji proizvod će biti vredan toga. Prilagođavanje je ono što pretvara standardnu kuću u vaš dom iz snova. Na kraju krajeva, zar to nije cilj preuređenja?

adaptacije, kuhinja