logo

Zašto je bitno angažovati arhitektu

Zašto je bitno angažovati arhitektu - Freeform

Nazalost, u danasnje vreme unajmiti arhitektu, pogotovo kad je projektovanje enterijera u pitanju postao je luksuz. Mnogi smatraju da svoj zivotni prostor mogu opremiti sami, sto je donekle i istina. Pinterest, instagram, brojni portali i tool-ovi definitivno jesu izvor ideja i inspiracije, kreativni proces je dosta olaksan ali odabir kauca i boja zida nije sustina projektovanja.
Posao dizajnera enterijera cesto je banalizovan, a upravo je projektant taj koji Vam stedi i vreme i novac, sto se ispostavi kasnije.

Projektovanje enterijera ima za cilj da kako vizuelno tako i funkcionalno maksimizira neki prostor. Taj prostor može biti stambeni, ali i ugostiteljski, poslovni, sportski... Arhitektonski projekat enterijera se izrađuje upravo kako bi se, pored definisanja funkcije i estetike, predvideli i rešili svi potencijalni problemi, i rešili se kako u samom projektu, tako i u izvođenju.

Proces projektovanja je poprilično kompleksan i obiman, i sastoji se iz nekoliko koraka - predprojektne analize, analize postojeceg stanja, izrade idejnog resenja, potom idejnog projekta. Kada su sve od ovih faza odobrene od strane investitora, otpocinje se sa izradom glavnog projekta, na osnovu kog se vrsi izvodjenje.
U nekom od narednih tekstova detaljnije ce biti pisano o svakoj od ovih faza.

Do tada Vas pozdravljam i zelim ugodan vikend!
Stasa

[thumbnails columns="1" pageid="" start="" end="" title="false" exclude_featured="false" description="false" animated="true"]