logo

Kako dizajnirana ogledala mogu uticati na vaš enterijer?

ogledala, gaudia dizajnerska ogledala

Nezaobilazni deo svakog enterijera su ogledala. Ogledalo na zidu, u bilo kojoj prostoriji, daje joj dubinu i izaziva intrigu, naglašava boje i pogled na umetnička dela i susedne zidove, praveći efekte koje ne može ni jedan drugi dekorativni element. Gaudia nudi dekorativna ogledala različitih dimenzija i oblika, i sigurno je da ćete pronaći ogledalo kakvo ste želeli.

Naš dom je pun različitih  predmeta, neki su funkcionalni, neki dekorativni. Među njima postoje stvari za koje smatramo da ih svaki dom treba imati, ogledala su jedna od njih. Svi ih imamo i to iz praktičnih razloga, kako bismo proverili kako izgledamo pre nego što izađemo iz kuće, dok se sređujemo u kupatilu i slično.  Neretko ogledala završavaju na mestima na kojima su najfunkcionalnija. To znači da mnogi propuštaju čari koje ogledalo može da doprinese pri uređenju i dekoraciji doma. Ukoliko ogledala još uvek ne postavljate kao dekorativne elemente potsetićemo se zašto je možda sada pravo vreme da to počnete. Sa dizajnerske strane, ogledala nam estetski obogaćuju ili otvaraju prostor.

Uloga zavesa u enterijeru

ogledala, gaudia dizajnerska ogledala

Zato posebnu pažnju pridajemo dizajniranim ogledalima, jer nisu stvorena samo zarad ogledanja, već kao dekorativni element u prostoru. Ovakva ogledala postaju prava umetnička dela koja svoje mesto zaslužuju na vidnom i efektnom mestu. A šta sve dekorativna ogledala mogu da urade i za vaš prostor?

Kada je potreba da ogledala povećaju prostoriju bitno je i kako se ono postavlja. Nađite pravo mesto u prostoriji, koje će reflektovati njene dobre strane i na taj način će se prostorija dodatno proširiti, a refleksija biti skladna i lepa. Takođe, u malom prostoru, velika ogledala postavljena na pod, mogu dati pozitivan efekat. Ovakav način postavljanja ogledala daje dobar efekat u spavaćoj i dnevnoj sobi, ali čak i u hodnicima!

ogledala, gaudia dizajnerska ogledala

Ovakva ogledala postaju prava umetnička dela koja svoje mesto zaslužuju na vidnom i efektnom mestu.

Pored toga što ćete ovakvom dekoracijom doprineti vašem stilu uređenja doma, postavljanje dekorativnih ogledala daće mu i dodatnu dozu sofisticiranosti. Poput umetničkog dela ono može doprineti lepoti vašeg enterijera.

Ogledala, uz umetnička dela na zidu, daju posebnu lepotu celom ambijentu. Ukoliko se ram ogledala uklapa uz ram slika, dobićete dodatni wow efekat.  Dok nesvakidašnji oblik ogledala može biti prava ključna tačka vaše dnevne sobe, naročito ukoliko se iskombinuje  sa nekom interesantnom komodom , jer će na taj način doći još više do izražaja i oplemeniti prostoriju.

ogledala, gaudia dizajnerska ogledala

Ulaz u kuću je najčešće mesto gde ćete postaviti ogledalo, ono je ovde funkcionalno, ali kako je ulaz često bez  prirodnog svetla, prostor će dobiti potrebnu dubinu i svetlost.  Međutim nisu samo hodnici ti gde manjka dnevne svetlosti, to mogu biti i trpezarije. Najčešće se postavljanjem sveća ispred samog ogledala dobija osećaj prijatne atmosfere i pravog ambijenta za ručavanje.

 

Kupatilo je definitivno mesto gde se u svakom domu može pronaći ogledalo, jer ono tamo i jeste najpotrebnije, za obavljanje naše lične higijene. Međutim, to ne znači, da ogledalo mora biti jednostavno, ali bi trebalo biti dovoljno veliko kako biste mogli  lepo da se vidite, dok ostatak ogledala može imati divne dekorativne detalje. Isti je slučaj i sa ogledalima koja se postavljaju kod stola za šminkanje. Ogledalo vam može pomoći da dodatno  stilizujete svoj kutak i da, ukoliko je potrebno, dobijete i dovoljno svetlosti.

 

Gaudia dekorativna ogledala se sada mogu pronaći i u našem prodajnom salonu na Novom Beogradu, a sve modele možete pregledati  na našem webshopu.